Intervju sa Nemanjom Petkovićem

10850498_10152644235813867_1906268627_n

  1. Kako si dospeo do Granda ?

Ljubav prema muzici i pevanju je prisutna od mog najranijeg detinjstva. Oduvek sam pevušio melodije koje su me privlačile na prvi prizvuk. Sa šesnaest godina sam počeo da pevam u horu, a sa sedamnaest upisao muzičku školu, odsek za solo pevanje. Turneje sa horovima, javni nastupi i takmičenja u solo pevanju predstavljaju početak ozbiljnog doživljavanja muzike kao profesije. Video sam sebe kao pevača vec sa prvim nagradama sa takmicenja u muzičkoj školi. Prijavio sam se na audiciju za “Zvezde Granda” pre dve godine, kada su najavili da će to biti poslednja sezona ovog takmičenja koje postoji već dugi niz godina. Želeo sam da se prijavim i ranije, ali zbog obaveza na fakultetu i paralelnog pohađanja muzičke škole nisam imao vremena. Nakon prve audicije na koju su se prijavili kandidati iz čitavog regiona, sledila je završna audicija na kojoj sam prošao u top četrdeset takmičara.

  1. Da li ti je ucesce u Zvezdama Granda otvorilo neka vrata u životu na privatnom ili poslovnom planu ?

Učešće u Zvezdama Granda mi je pomoglo da počnem profesionalno da se bavim pevanjem, a do tada sam isključivo iz hobija nastupao u klubovima gde su se održavala takmičenja u karaokama i često dobijao vredne nagrade kao pobednik. Takmičenje “Zvezde Granda” mi je omogućilo da moj hobi preraste u lepo zanimanje.

  1. Čime se još baviš ?

Završio sam master studije iz oblasti ekonomije i menadžmenta i počeo da stičem prvo radno iskustvo u ovim oblastima. Slobodno vreme provodim sa porodicom, devojkom i prijateljima. Volim da idem u bioskop, pozorište, volim šetnje pored reke pa sam često na Savskom ili Dunavskom keju. Sportom se bavim rekreativno, zimi skijanjem i klizanjem, a leti plivanjem, veslanjem, biciklizmom, a od skoro i tenisom.

  1. Gde najčešće nastupaš i koju vrstu muzike najviše voliš da izvodiš ?

Mesta na kojima nastupam određuju i samu vrstu muzike koju izvodim. To su do sada najčešče bili kafići, kafane, restorani i klubovi u Beogradu, a odnedavno nastupam sa bendom i van Beograda, uključujući i angažmane na venčanjima, kao i proslavama firmi. Volim da pevam pop-rock, ali i narodnu muziku. Najviše sebe pronalazim u kvalitetnoj zabavnoj muzici i modernoj etno-pop muzici, u pesmama koje zahtevaju veliki raspon glasa gde mogu da se poigravam svojim glasom, tj. dinamikom, izdržavanjem dugih visokih tonova, skokovima, trilerima, ukrasima itd. Uživam i u izvođenju stare narodne izvorne muzike koja stvara posebnu emociju.

  1. Da li se družiš sa nekim poznatim sa estrade i koji su tvoji utisci, kako gledaš na ceo taj svet ?

Imao sam prilike da sarađujem sa nekima od poznatih ličnosti sa estrade i za sada nosim lepa iskustva. Cenim profesionalnost, preciznost, ozbiljan pristup i posvećenost poslu, zbog toga težim da sa takvim ljudima i sarađujem. Trudim se da pozitivnim stavom odbacim negativnu energiju  i sve ono što nema bliske veze sa muzikom.

10872712_10152644236323867_1708236068_n

  1. Imaš li neke svoje pesme koje su pravljenje specijalno za tebe ?

Za sada još nemam, ali znam kakve pesme najviše odgovaraju mom glasu i senzibilitetu. Volim balade, ali i brže ritmove koji su zastupljeni na mojim nastupima.

  1. Planovi za budućnost ?

Moji planovi za budućnost su direktno vezani za muziku i pevanje, kao i razvoj dalje karijere. To podrazumeva svakako veći angažman, a imam želju i da izbacim svoj prvi singl kada bude odgovarajući trenutak za to.

  1. Najatraktivnija poslovna ponuda do sada ?

Verujem da takva ponuda tek treba da se desi. :) Do sada bih izdvojio učešće u Zvezdama Granda, nakon kojeg je sve vezano za ozbiljno bavljenje pevanjem i počelo. Za sada uživam u nastupima i svakom novom koraku u ovoj profesiji.

  1. SWOT analiza sebe:

Svoje prednosti koje bih izdvojio jesu pre svega talenat, iskrena emocija, specifičnost u interpretaciji, boja glasa i raspon, svestranost u žanrovima, pojava ali i vaspitanje, staloženost, pouzdanost i ono što je najvažnije beskrajna ljubav prema pevanju. Svoju iskrenost bih često mogao da svrstam u neku vrstu slabosti, mada želim da verujem da većina ljudi na iskrenost gleda kao na prednost. Svako novo kvalitetno poznanstvo i odličan nastup u meni bude veliko zadovoljstvo i motivaciju, što doživljavam kao šansu da nadograđujem sebe u ovom poslu. Verujem da se jedino kvalitet dugoročno prepoznaje i prihvata, dok se kvantitet brzo i lako upija, ali predstavlja ozbiljnu pretnju dobroj muzici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>