Kultura ili prestiž

Kultura je oduvek bila stvar elite i pripadnika najviše društvene lestvice. Samo plemići su bili privilegovani da borave sa najuticajnijim ljudima njihovog doba, a devojke iz imućnih kuća su pohađale časove klavira i bontona. Žene su bile dame, a muškarci gospoda.

U savremenom dobu pojam kulture se izmenio, a prevlast su uzele neobrazovane i neproduhovljene mase, željne skandala, kiča i šunda. Svaka dama sumnjivog morala nepogrešivo „baca šape“ na najdeblji novčanik u separeu, dok prave džentlmene koji pridržavaju za ruku svoju damu dok izlazi iz limuzine ispred pozorišta bacaju u zapećak. Zašto danas nije dovoljno okolinu fascinirati perfektnim rečnikom, držanjem, obrazovanjem, stilom i položajem u kulturnom životu metropole? Po mom mišljenju, to je pravi luksuz. Izdvojiti se iz mase i biti plemić u 21. veku. Jer kultura jeste stvar prestiža.

Ako želite da osetite puls prestonice, udahnete miris najeksluzivnijih i najstarijih loža u gradu, budete u društvu najprefinjenijih žena i muškaraca, doživite savršenu eleganciju i neosporan kvalitet, učite od najboljih i uživate u pravoj umetnosti i duhovnoj ekstazi, na pravom ste mestu. Bićemo vaši vodiči kroz dešavanja koja ne smete propustiti. Dobro došli!

 

Milica Budic

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>