Prolećni dizajn enterijera

Boje mogu vaš dom pretvoriti u oazu harmonije i prosperiteta. Američki institut “Pantone“ izabrao je ljubičastu nijansu orhideje za boju 2014. godine. U dizajnu enterijera ljubičasta je veoma popularna i šik.

Ako želite da vaša kuća ima stila a niste se još odlučili za boju, ljubičasta je savršen izbor za vas.  Ova prelepa boja se slaže sa velikim spektrom boja, i zaista može učiniti enterijer vašeg doma drugačijim.

Blistava orhideja, kako su je nazvali, prefinjena je i šik – deluje mistično i romantično. Svojom senzualnom notom podstiče originalnost i budi kreativnost, a domu donosi svežinu i notu misterioznosti. Ljubičasta boja vas čini relaksiranim i mirnim, privlači pažnju i budi kreativnost. Pospešuje maštu dece i budi kreativnost umetnika. Međutim, previše ljubičaste može rezultirati depresijom. Ona je veoma jaka boja i zbog toga bi trebalo samo neki elementi u domu da budu ljubičasti. Možete obojiti jedan zid u ljubičasto ili u unutrašnji prostor uneti neki drugi detalj u ovoj boji.

U dizajnu enterijera ova smela boja razbija monotoniju prostora svetlih ili pastelnih boja. Blistava orhideja oživljava neutralne boje poput sive i bež i osvežava drveni nameštaj. Naš predlog je da je koristite kao akcenat, u vidu mebla na nameštaju, efektivnih tapeta, postaljina i zavesa, zbog efekta otmenosti, prefinjenosti i senzualnosti.

Dame se češće odlučuju za svetliju ljubičastu- violet, koja znači ženstvenost i romansu, dok se se smeliji i vlasnici sa snažnom ličnošću odlučuju za tamniju nijansu ljubičaste. 

Mnogi dizajneri enterijera ove godine su na sajmovima predstavili upravo modele nijansirane u ovu boju. Proizvođač luksuznog nameštaja “Boca Do Lobo” tako je predstavio komodu “Diamond” iz limitirane serije u ovoj boji. Inspirisan gotikom i romantizmom, ovaj komad nameštaja predstavljen je u raskošnoj kombinaciji ljubičaste i boje starog zlata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>